Vinařství PPS

PPS vinařství má kořeny v roce 1995. Naše snaha je vyrábět vysoce kvalitní jakostní i přívlastková vína z mikulovské vinohradnické oblasti z vinařských obcí PopicePouzdřany a Strachotín, na úpatí Pálavských vrchů a Pouzdřanské stepi, kde pěstování a výroba vína má staletou tradici.

Zdejší viniční tratě patří k nejteplejším místům Jižní Moravy. Příznivá poloha, vápencové a sprašové půdy, unikátní mikroklima pálavských vrchů a jezer, typické charakterové vlastnosti jednotlivých odrůd se odráží v chuti našich vín a připraví vám nezapomenutelný zážitek.

PPS vinařství obhospodařuje 53 ha vinic na kvalitních vinařských tratích, v duchu integrované produkce hroznů tyto odrůdy: Pálava, Sauvignon, Veltlínské zelené, Irsai Oliver, Ryzlink vlašský, Ryzlink rýnský, Rulandské šedé, Hibernal, Tramín červený, Svatovavřinecké, Frankovka, Rulandské modré, Modrý Portugal a Neronet. K našim vinařským skvostům patří i CUVEÉ Ledová královna a Franko Nero. Také se zabýváme výrobou Frizzante. Úroda kvalitních hroznů z vlastní produkce je zpracována ve vlastním sklepním hospodářství.