Založení vinařství bylo přirozeným završením dlouholeté vinařské praxe Miroslava Mikulici a zužitkováním zkušeností, které získal stálým potkáváním se s vínem během času. Profesionální vinařství založil roku 1993 spolu se ženou Marií. Později přebral vedení rodinného podnikání syn Petr, který vystudoval lednickou fakultu MZLU, a dal tím malému vinařství další potenciál.
V současné době obhospodařujeme v systému integrované produkce vinice o rozloze šest hektarů. Kvůli ucelení šarží přívlastkových vín pochází část surovin od smluvních vinohradníků – z 90 % z Velkých Pavlovic. U modrých odrůd sklizeň výrazně redukujeme kvůli nejoptimálnější vyzrálosti hroznů a snížení kyselin. U bílých odrůd včasným sběrem dosahujeme harmonie cukrů a kyselin při zachování svěžesti.
Sklepní hospodářství máme v nově vybudovaných sklepních prostorech v zadním traktu rodinného domu. V posledním roce došlo ke kompletní obnově technologií a do rodinné firmy přibyl vzhledem ke zvyšujícímu se objemu výroby první zaměstnanec. Součástí dvora je také degustační místnost pro 25 hostů.
Při postupném rozšiřování a modernizaci vinařství se zaměřujeme především na nové technologie – řízené kvašení, klimatizaci, výměnu nádob apod. Vína se školí v nerezových tancích, červená určená k lahvování zrají kvůli mikrooxidaci půl až jeden a půl roku v dubových sudech, především starších barikových. Bílá vína a lehčí červená se lahvují v následujícím roce po sklizni hroznů, špička červené produkce se dostává na trh po dvou až tříletém zrání v sudech a lahvích.
Většina vína se prodává přímo ze sklepa za ceny 150 až 250 korun a část míří také do gastronomických zařízení a vinoték, ale zvládneme i dodávku vín s firemním potiskem. Pro kompletní servis při odpočinku na jižní Moravě nabízí vinařství ubytování přímo ve vinařství.